Aan welke kwaliteitseisen moet een pechhulpverlener voldoen?

Route Mobiel is erop uitgerust om klanten mobiel te houden in hun voertuig. In 85-90% van de gevallen kan de klant zijn reis vervolgen in zijn eigen voertuig. Omwille van de veiligheid en doorstroming van het verkeer voert Route Mobiel geen reparaties uit langs de weg. Wij doen alleen reparaties op een veilige plaats zoals een parkeerplaats of benzinestation. Dat is ook de reden dat wij altijd onderweg zijn met daartoe uitgeruste voertuigen. Meer informatie hierover vind je hier.

Kunnen we de pechoorzaak niet direct verhelpen, dan is er sprake van een doortransport naar een garage. In dat geval hoeft er geen specifiek lepel-voertuig te worden opgeroepen. Route Mobiel is altijd direct met het juiste pechhulpvoertuig ter plaatse. Dit pechhulpvoertuig is aangepast aan de laatste eisen en volledig ingericht op zowel directe pechhulpverlening of direct transport.

Alle voertuigen voldoen aan de kwaliteitseisen zoals opgesteld door Stichting Incident management i.s.m. Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Nederland kent een rayonindeling als het gaat om pech- en mobiliteitshulp. Route Mobiel werkt samen in elk rayon met één of meerdere gespecialiseerde bedrijven. Voor het inzetten van vervangend vervoer hebben wij een samenwerking met verschillende leveranciers. Daarnaast beschikken wij in Nederland over een landelijk dekkend netwerk van taxibedrijven.

De Pechhulpverleners
Onze pechhulpverleners beschikken over een bergingsdiploma behaald bij een door Stichting IMN erkend opleidingsinstituut. De combinatie van het Diploma OC Rijden met het certificaat Eerste Veiligheidsmaatregelen bij Incidenten op Autosnelwegen geldt als een volwaardig alternatief voor het bergingsdiploma Lichte Berger.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/5 (2 votes cast)
Aan welke kwaliteitseisen moet een pechhulpverlener voldoen?, 1.5 out of 5 based on 2 ratings